En hälsostudio i centrala Söderhamn

Lymfmassage

Lymfmassage är en mjuk och avslappnande behandling som passar alla, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

Lymfsystemet är kroppens avlopp och i avlopp blir det ibland stopp. Lymfmassagen sätter fart på flödet igen och behandlingen förbättrar lymfsystemets förmåga att ta bort slaggprodukter, inflammationer och vätska ur kroppen. Effekten brukar vara en känsla av lätthet i kroppen efteråt.

Lymfsystemet stimuleras med djupandning, lätta tryck, strykningar i lymfflödets riktning och något djupare grepp för att lösa upp fibroserna (stoppen). Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen. Behandlingen anpassas efter varje persons behov.

För bästa resultat bör man starta med att komma 3-5 gånger med 1-2 veckors mellanrum. Hur tätt man behöver komma fortsättningsvis är beroende på varje persons behov och hur mycket klienten gör den viktiga egenvården. Egenvården visar jag dig hur du ska göra och du får även ett papper med hem som en påminnelse.

Det kan vara bra/kul att mäta sig före det första besöket på de platser du känner att du samlar på dig vätska. Då kan du jämföra mellan behandlingarna för att se om det blir någon skillnad, men känslan av lätthet är det viktigaste.